Српски|Shqip|

Izbeglička nada i otpornost: put u svetliju budućnost

24/07/2023

Sa povećanjem broja izbeglica širom sveta, ključno je izgraditi pozitivnu klimu i promovisati vrednosti inkluzije i različitosti. Želimo da podsetimo na prisustvo izbeglica u našem društvu i da ih cenimo kao pravo bogatstvo koje čini da zajedno napredujemo.

Izbeglice sa sobom nose svoja jedinstvena iskustva, kulturu, tradiciju i bogato znanje, kojima mogu doprineti razvoju našeg društva. Sa svojim raznovrsnim talentima i potencijalima, izbeglice mogu doneti inovacije u različite oblasti našeg društvenog života.

Danas sa vama delimo aktivnost koju je organizovala Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Srbiji uz pomoć partnerske nevladine organizacije INDIGO, a u tesnoj saradnji sa opštinom Bujanovac, Kancelarijom za mlade, budućim kuvarima škole „Sveti Sava”, gde su mladi Romi, Sirijci, Avganistanci, Iračani, Albanci i Srbi zajedno kuvali i učili jedni druge o svojim tradicionalnim receptima. Samsa, flija, sirijska pita, avganistanska pita bila su samo neka od jela koja su zajednički pripremali.

Uključivanjem izbeglica u ovakve aktivnosti stvara se okruženje u kome svi zajedno možemo da učimo, uživamo i razvijamo se.

Delimo sa vama neke fotografije sa ove kulinarske aktivnosti:

Na kraju, zahvaljujemo se svakom građaninu opštine Bujanovac na solidarnosti prema izbeglicama tokom čitavog vremena.

Last modified: 24/07/2023

Comments are closed.