Српски|Shqip|

Лаж, једино уцењивачко средство Телевизији Бујановац

02/08/2018

Током централне информативне емисије, Радио Телевизија Бујановац је 30. јула ове године, у оквиру једне преварачке кампање уперено према Општини Бујановац, упоредивши буџет општине Бујановац са буџетом Града Врања, објавила је у потпуности нетачне вести.

Наиме новинарка Марија Станковић, која је овде придошла као “пајачање” у овај медиј Бујановца, покушавајући да износи “злоупотребе која се дешавају у Општини Бујановац” рекла је да Врање који је “град по многим параметрима вишеструко већи од Бујановца” за јавну расвету “троши шест милиона динара, док Бујановац троши троструко више”.

Исправна анализа буџета Града Врање указује на нешто сасвим друго.

За рад јавности, следе упоређивање позиција са износима средстава :

• Град Врање, у позицији 421 – редовни трошкови за утрошену електричну струју – јавна расвета, за 2018 годину предвиђено је 65 милиона динара, троструко више од општине Бујановац која је на ту позицију предвидела средства у износу од 20 милиона динара;

• Град Врање, у позицији 425 – за поправку и одржавање мреже јавне расвете за 2018 годину предвидео је 8 милиона динара, скоро троструко више од Општине Бујановац која за ту позицију предвидела средства у износу од 3 милиона динара.

Укупан износ предвиђених средстава за редовне трошкове електричне струје за јавну расвету као и за поправку и одржавање мреже јавне расвете у буџету града Врања за 2018 годину предвиђено је 73 милиона, док у општини Бујановац за ту намену предвиђено 23 милиона динара.

Лаж и даље остаје једино уцењивачко средство који се кува врањским директивама како би се опслужила у Бујановцу. Међутим, у сваком случају истина остаје најјаче оруже.

Last modified: 02/08/2018

Comments are closed.