Српски|Shqip|

Програм ЕУ ПРО ПЛУС објављује Јавни Позив за подршку женама и младима почетницама/има у пословању

24/08/2023

ЕУ ПРО Плус објављује Јавни Позив за подршку женама и младима почетницама/има у пословању кроз набавку опреме и увођење услуга.

Европска Унија (ЕУ) је за овај позив определила 375.000 евра како би подстакла предузетништво међу женама и младима и допринела повећању запослености и конкурентности локалне привреде у 43 најслабије резвијене општине укључене у програм.

Право учешћа на позову имају незапослене жене и млади од 18 до 30 година, који су пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање, а имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од 43 наведене локалне самоуправе. За безповратна средства могу да се пријаве и предузетнице и предузетници и микро и мала предузећа у власништву жена или младих, регистрована 2022. године или након тога.

Вицина подршке по појединачном пројекту износи од 5.000 до највише 10.000 евра,

Позив је отворен до 12. септембра 2023.године, а више информација о позиву као и документација за пријављивање доступне су на интернет страници ЕУ ПРО плус програма: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Last modified: 24/08/2023

Comments are closed.