Пољопривреда

Последња измена: 22.03.2010

Пољопривреда у општини Бујановац је традиционално заступљена грана привреде. У општинској стратегији пољопривреда је наглашена као једна од кључних грана за развој општине.
Активне пољопривредне задруге у општини Бујановац су: „Рујан“ (село Жревац), пољопривредна кооператива “Несалце“ (село Несалце), пољопривредна кооператива „Левосоје“ (село Левосоје), пољопривредна кооператива „Летовице“, удружење пчелара „Полен“ и удружење пчелара „Пчела“. Број чланова задруга се креће од 10 до 20 и углавном су то чланови домаћинства. На иницијативу пројекта „Река млека“, који спроводе СИДА и шведска консултантска кућа „Опто“, основане су иако нису још регистроване две задруге: задруга „Велики Трновац“ и задруга „Раковац“. Обе ове задруге броје по 13 домаћинстава која се претежно баве производњом млека и млечних производа.

Пољопривредне задруге у општини Бујановац се претежно баве узгајањем поврћа. Већина задруга има уговоре потписане са великим супермаркетима (некада Ц маркетом, сада Маxи маркетима) и другим продајним местима у Београду. Потенцијал за развој пољопривреде је повртарство (отворено и пластеници), док на већим надморским висинама у општини постоји потенцијал за сточарство и производњу и прераду млека.

Време[weather.com]

Анкета[arhiva]

Билтен

Уколико желите редовно да примате обавештења пријавите се уношењем Ваше e-mail адресе:

Izradu sajta je sponzorisala americka agencija za medjunarodni razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj