Људски ресурси

Последња измена: 22.03.2010

 

- Број становника 43.302
- Радно способно становниство 25.000
- Велики неискорисцени радни потенцијал – број незапослених 4.796
- Конкурентна цена радне снаге € 445 месецно, бруто (2009)
- Висе од 8.000 младих сколује се у основним и средњим сколама,
најзаступљенији образовни профили: економија, масинство, трговина,
електротехника, медицина и угоститељство
- 700 студената на факултетима и висим сколама

Поред програма које сваке године спроводи Национална Служба за запошљавање, одељење у Врању, а које канцеларија за Лер општине Бујановац промовише и обавештава заинтересоване грађане за исте, у организацији Канцеларије за ЛЕР општине Бујановац, сваке године по расписивању конкурса за средства Фонда за развој РС, Старт Уп кредите и кредитне подршке привредном развоју, остварују се обуке од стране Развојне агенције за мала и средња предузећа, која одржава семинаре привредном сектору око начина припреме потребне документације.
Такође, у организацији општине Бујановац, два пута годишње долазе експерти немчке фондације Ханс Зидел Схтифтунг, који преношењем својих искустава из начина промовисања активности потенцијала пословања, помажу заинтересованим грађанима у решавању битних питања у вези комуникације са надлежним органима.
Канцеларија за ЛЕР Општине Бујановац је за своје привреднике организовала и Форум о Јавним набавкама, како би се привредни сектор упознао са изменама и допунама Закона о јавним набавкама.
Такође, у току 2005. године, уз сагласност министарства просвете, средња стручна школа ‘’Сезаи Сурои’’, добила је статус гимназије са допуном смерова који су били неопходни за заинтересоване ученике

 

images/content/tebele NSZ.jpg

 

Време[weather.com]

Анкета[arhiva]

Билтен

Уколико желите редовно да примате обавештења пријавите се уношењем Ваше e-mail адресе:

Izradu sajta je sponzorisala americka agencija za medjunarodni razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj