Култура

Последња измена: 21.03.2010

"\"1_6-1-Dom-kulture\""Бујановац је град који се може похвалити богатом културном традицијом. Центар забаве и афирмације културних дешавања је Дом културе “Вук Караџић”. Путници који путују за Македонију, Грчку и земље Блиског истока имају много разлога да се зауставе у бујановачком крају, где ће их дочекати вредни и гостопримљиви људи са традиционалном трпезом и здравствено исправном храном.
Овде се гост дочекује широм отворених врата и топлог срца.

ДОМ КУЛТУРЕ „ВУК КАРАЏИЋ“
Трг Карађорђа Петровића 115
Бујановац 17520
Телефон: 017/ 650 -073

Када се говори о граду традиције, културе, пре свега, мисли се на разноликост фолклора и ношњи који су део културних манифестација које се овде традиционално негују.

"\"sota-1_6_-2\"""\"Kolo-1_6_-4\""

Дом културе годишње организује четири традиционалне активности:"1_6_---3-Manifestacije"
· Светосавска недеља када се просторије Дома културе изнајмљују друштву “Записи” које организује културно-уметнички програм,
· Изложба ученика обданишта, основних и средњих школа посвећена осликавању васкршњих јаја;
· Културно лето се традиционално одржава у јулу месецу, када се организују три концерта народне музике на српском, албанском и ромском језику, потом три концерта забавне музике на српском, албанском и ромском језику, две представе, једна на српском и једна на албанском језику, дечија приредба из свих обданишта. Сва догађања се одржавају на платоу Дома културе.
· Дан Дома културе “Вук Караџић” у новембру који је посвећен рођењу Вука Караџића, када организација “Вредне руке” и Дом културе сакупљају ручне радове и рукотворине са територије општине Бујановац и организују концерте на српском и албанском језику.

Време[weather.com]

Анкета[arhiva]

Билтен

Уколико желите редовно да примате обавештења пријавите се уношењем Ваше e-mail адресе:

Izradu sajta je sponzorisala americka agencija za medjunarodni razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj